Mindfulness training voor thuis

Voel je je vaak gestressed, choatisch of opgejaagd? Vind je het lastig om overdag tot rust te komen en vliegt de dag voorbij? Of ben je op zoek naar een kalmer, gelukkiger en evenwichtiger leven? Dan is een mindfulness training wellicht wat voor jou.

De effecten van stress

Ons reptielenbrein is er voor gemaakt om in opperste staat van alertheid te functioneren zodra er gevaar is. Dit is jarenlang erg handig geweest voor onze overleving, zodat we ons alleen op de levensbedreigende situatie kunnen focussen. Tegenwoordig hebben sommige mensen er last van dat ze alle situaties als bedreigend blijven zien. Drukte op het werk, veel klusjes in en rondom het huis, verwachtingen van vrienden en familie…. Voor je het weet loop je de hele tijd met een knagend gevoel van stress rond. Dit kan uiteindelijk zelfs leiden tot ziekte, een burnout of depressie.

Jouw brein kan het onderscheid niet maken tussen echte levensbedreigende situaties en dingen die je zelf verzint. Maar ons lichaam reageert wel op dezelfde manier wanneer het stress ervaart. De nervositeit blijft en tast ons immuunsysteem en gemoedsrust aan. dit kan zich uiten in vastzittende spieren of veel ergere klachten.

We willen goed presteren en we zijn vaak ook op “jacht” naar het volgende grote moment om te ervaren. Onze samenleving is gebaseerd op verwachtingen. Alles moet altijd meer, mooier, groter en beter. We vinden het erg moeilijk om gelukkig zijn met wat we op dit moment hebben. Als je op deze manier leeft, zie je het huidige moment altijd als een obstakel wat je moeten overwinnen om naar het volgende moment te komen. Gevolg is dat het leven vol zit met zorgen, onproductieve gedachten en stress. Kortom, het leven schiet hierdoor aan je voorbij.

Gelukkig kan je dit proces tot een halt toeroepen door te gaan mediteren of aan mindfulness te doen. Door een mindfulness training te volgen doe je verschillende oefeningen die jouw brein tot rust brengen. Deze oefeningen zijn makkelijk toepasbare no-nonsense oefeningen waar iedereen baat bij heeft.

 

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een stroming in de psychologie die al duizenden jaren beoefend wordt door mensen uit het oosten zoals India, Nepal en China. De laatste jaren heeft mindfulness in het Westen ook flink wat voeten aan de grond gekregen. Veel westerse mensen leven erg in hun hoofd en houden lijstjes bij van dingen die ze allemaal nog moeten doen. Veel van die gedachten gaan dus over de nabije toekomst. Helaas ontsnapt hierdoor onze aandacht voor wat er op dit moment om ons afspeelt.

Mindfulness betekend “leven met volle aandacht”. 

Wanneer je een mindfulness training volgt oefen je met het volledig laten varen van je “to do” lijstjes en jouw aandacht volledig te richten op wat je op dit moment aan het doen bent. Je schakelt de automatische piloot uit en geeft bewust aandacht aan het hier en nu. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen, leef je intenser en kun je tegelijkertijd makkelijker ontspannen.

Wanneer je bijvoorbeeld de hond uitlaat laat je jouw gedachten los over de boodschappen die gedaan moeten worden, je moeder die je nog zou bellen, die email die je nog wilde tikken en die leuke film die vanavond op tv is. In plaats daarvan voel je de wind door je haren waaien, voel je de hond aan de lijn trekken, hoor je de het verkeer op de achtergrond en ruik je de frisse geur van de bomen en bloemen. Je bent je volledig in de beleving van het ‘nu’, dat is mindfulness. Mindfulness zorgt voor meer focus, rust en een blijer gevoel.

In het begin zal dit van ons veel oefening nodig hebben omdat ons brein nog niet geoefend is in het loslaten van al onze gedachten. Mindfulness is niets meer dan je aandacht naar het moment halen. Hoe vaker je dat lukt, des te leuker en lichter je leven wordt. Een mindfulness training heeft o.a. de volgende voordelen:

 

Mindfulness training_groene vink Door mindfulness ervaar je minder stress
Mindfulness training_groene vink Door mindfulness wordt je productiever en creatiever
Mindfulness training_groene vink Door mindfulness krijg je een betere focus, wat tijdsbesparend werkt
Mindfulness training_groene vink Door mindfulness neem je betere beslissingen
Mindfulness training_groene vink Door mindfulness leer je de kleine dingen zien en ervan te genieten

 

In de basis is mindfulness een toegankelijke manier van meditatie die op elk moment van de dag kan worden toegepast.

 

Mindfulness training – Mindfulness voor het dagelijks leven

Wil je aan de slag met mindfulness en profiteren van de voordelen die het brengt voor lichaam en geest? De makkelijkste manier om met een mindfulness training te beginnen is door het gewoon lekker thuis te doen. Je hoeft dus helemaal niet naar een meditatiestudio als je dat niet wilt. Bovendien is het veel fijner als je een les kan volgen op het moment dat het jou uitkomt.

Meld je dan nu aan voor de online mindfulness training

 

MINDFULNESS VOOR HET DAGELIJKS LEVEN

 

mindfulness training audioHierbij krijg je toegang tot 8 verschillende video en audio bestanden die de mindfulness oefeningen van die week illustreren. Soms is dit een oefening die je altijd en overal kunt doen. Andere keren is dit een oefening waar je echt even voor moet gaan zitten. In dit geval krijg je vaak een video, of audio bestand bij de oefening. Je hoeft dus alleen maar te gaan zitten en te luisteren wat er gezegd wordt.

 

 

mindfulness training emailDaarnaast ontvang je dagelijkse emails (gedurende 8 weken) met mindfulness oefeningen en uitlegJe bent dagelijks max. 30 min met de oefeningen bezig, meestal minder. Elke week wordt er een ander aspect van mindfulness behandeld. Hierdoor wordt je gecoacht om dagelijks met mindfulness bezig te zijn en dit een langzaam een nieuwe gewoonte wordt. Hierdoor krijg je stap voor stap meer grip krijgt op onproductieve en stressvolle gedachtes.

 

 

Gratis bonumindfulness training voor op het werksmodule: mindfulness op het werk. Een groot gedeelte van de stress en frustratie waar we dagelijkse mee te maken krijgen komt dan ook door het werk wat we doen. Daarom is het belangrijk om ook op je werk Mindfulness toe te passen.

In deze extra bonus ‘Mindfulness op het werk’ leer je ook praktische tips en oefeningen die je dagelijks kunt toepassen om je niet te laten meeslepen door de dagelijkse hectiek op je werk.

 

mindfulness training button

 

Voor slechts € 37 kan jij toegang krijgen tot deze online cursus: Mindfulness voor het dagelijkse leven inclusief alle bonussen. Dit is een nette prijs vergeleken met alle peperdure Mindfulness cursussen die overal in het land gegeven worden voor de hoofdprijs. Je kunt de online mindfulness training zo vaak terugkijken of beluisteren als jij wilt of op pauze zetten als iets niet duidelijk is.

Mocht je nog twijfelen dan is er de 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Indien toch blijkt dat deze mindfulness training niets is voor jou, dan hoef je slechts één mailtje te sturen om jouw geld weer terug te krijgen. Minder stress, gelukkiger en meer energie – of je geld terug! Zo kan je de training zorgeloos uitproberen.

Deze online cursus is gemaakt aan de hand van de kennis en eerlijke persoonlijke ervaringen van Rolf van Baalen (bekend van yoga voor beginners) om mensen goed op weg te helpen. De ideale stap als je graag thuis stap voor stap wilt beginnen met mindfulness op het moment dat het jou uitkomt.

 

Voor wie is deze mindfulness training?

Iedereen kan met mindfulness beginnen en het maakt niet uit of je hier al dingen over gelezen hebt of al eens een oefening hebt gedaan. Voel je je niet lekker in je vel? Blijven jouw gedachten maar malen en ben je de hele dag aan het pikeren? Komen iedere dag weer dezelfde gedachten en zorgen voorbij in jouw hoofd? Dan is het tijd om de druk van de ketel te halen! Mindfulness zorgt voor minder stress in het leven, meer energie, een betere focus en een goede nachtrust.

mindfulness training einde stress

Ben je enthousiast geworden over mindfulness en zou je het graag willen proberen? Meld je dan nu aan voor het 

mindfulness training online

 

 

Een gedachte over “Mindfulness training voor thuis

  1. Dat rondje met de hond lopen herken ik wel. Gelukkig ga ik vaak het bos in met een vol hoofd en is hij voor 3 kwart leeg aan het eind van de wandeling. Het zou wel fijn zijn vaker niet zo druk te zijn met allemaal dingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.