reiki behandeling

Reiki behandeling? Dit kan je verwachten bij een sessie

Een Reiki  behandeling is een liefdevolle, zachte en ontspannende behandeling met de bedoeling om het fysieke en spirituele welzijnsgevoel van de ontvanger te bevorderen. Een Reiki behandeling kan je doen bij een behandelaar op locatie. Of je kiest ervoor om een Reiki behandeling op afstand te doen wanneer het reizen niet uitkomt. Een Reiki behandeling is absoluut zonder gevaar.

Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is om te helen. Een Reiki behandeling werkt zeer rustgevend en bevordert de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de ontvanger. Zaken die niet in evenwicht zijn op mentaal, emotioneel of fysiek niveau worden gedurende de behandeling weer in evenwicht gebracht.

Voor en na een Reiki behandeling is het van belang dat je veel water drinkt. Dit komt doordat herstel van het zelfgenezende vermogen gaat altijd gepaard met een reinigingsproces op lichamelijk vlak. Afvalstoffen die zich in de loop der jaren in je lichaam hebben opgehoopt komen weer losen worden door jouw organen verwijdert.

Reiki behandeling op locatiereiki behandeling

Wanneer je een persoonlijke Reiki behandeling krijgt wordt je op een behandeltafel behandeld. Hierbij blijft de ontvanger zijn of haar kleding aanhouden. De energie zal overal doorheen vloeien waar geen metalen omhulsel zit. Het is wel prettig als de kleding niet knelt zodat het makkelijker is om te ontspannen. Kom liever niet op het laatste moment binnen omdat het je dan extra tijd kost om eerst tot rust te komen.

De behandelaar zorgt voor een schone ruimte waar een prettige sfeer hangt. Hierbij kan er Reiki muziek spelen, kaarsen worden gebrand of wierook of geurolie worden gebruikt.

Dit laatste gebeurt meestal in overleg voor het geval iemand dit niet prettig vind. Verder is het belangrijk dat er een aangename temperatuur is en eventueel een deken mocht de ontvanger het koud krijgen.

Vervolgens zal de universele energie van de Reiki gever doorgeven worden middels bepaalde handposities. Als de ontvanger het niet prettig vind om aangeraakt te worden, dan is dit geen probleem. De Reiki gever kan bij de behandeling ook zijn of haar handen een paar centimeter boven het lichaam houden. Intieme aanrakingen worden vermeden zodat de situatie ontspannen ontspannen blijft.

Het hele lichaam zal via een aantal punten worden behandeld door middel van handoplegging. Reiki kan je voelen. De één voelt tijdens de behandeling warmte of hitte. De ander kan een tinteling voelen. Zeker in het begin kan het zijn dat de ontvanger helemaal niets voelt. Door regelmatig behandelingen te ondergaan kan dit gevoel zich wel verder ontwikkelen.

Een volledige Reiki behandeling kan 60 tot 90 minuten duren, afhankelijk van de klacht waarmee men komt. Het liefst wordt deze een aantal keer herhaald om het helingsproces beter te kunnen ondersteunen. Je kan de behandeling eventueel combineren met holisitc pulsing. Na de sessie volgt vaak een gesprek over hoe de behandeling ervaren is.

Reiki behandeling op afstand

Afstandsbehandelingen worden gegeven zonder dat de Reiki gever en ontvanger fysiek bij elkaar aanwezig zijn. Reiki op afstand heeft dezelfde voordelen als een normale behandeling in de praktijk, zolang er wel de tijd voor wordt genomen. Vaak wordt er gevaagd naar jouw naam, geboortedatum en woonplaats. Eventueel kan er ook gevraagd worden om een foto te geven. Ook heb je de mogelijkheid om kort te de klachten waar je momenteel mee zit te bespreken.

Als ontvanger moet je zorgen dat je in een prettige en rustige omgeving bent waar je ongestoord jezelf kan ontspannen. Ook in deze situatie is het het fijnst als er niet knellende kleding wordt gedragen. Zo kan er makkelijk een ontspannen lichaamshouding worden aangenomen.reiki behandeling

De Reiki behandelaar stuurt gedurende de sessie universele energie naar de ontvanger door middel van symbolen. Hierbij is de intentie van de gever het belangrijkst, waarbij het vooral draait om liefde en aandacht.

De Reiki symbolen zijn zijn een sleutel die ervoor zorgen dat de toegang tot de universele energie makkelijker tot stand komt. In principe kan je ook energie sturen zonder Reiki symbolen, maar ze worden vaak gebruikt door gevers met Reiki II en Reiki masters.

Ook hier volgt na de sessie volgt vaak een gesprek over hoe de behandeling ervaren is.

Een Reiki behandeling is effectief bij de volgende klachten:

Reiki behandelingstress en een gespannen of opgejaagd gevoel
Reiki behandelinghoofdpijn
Reiki behandelingvermoeidheid of oververmoeidheid
Reiki behandelingconcentratieproblemen
Reiki behandelingslapeloosheid

Reiki behandelingrugklachten
Reiki behandelingnek-en schouderklachten (gespannen spieren)
Reiki behandelingoorpijn
Reiki behandelingbuikpijn
Reiki behandelingmisselijkheid

Reiki behandelingklachten in benen, voeten en heupen
Reiki behandelingklachten in handen, polsen, armen
Reiki behandelingmaagkrampen
Reiki behandelingzwaar hoofd
Reiki behandelingirritatie

Reiki behandelingboosheid
Reiki behandelinguitzichtloosheid
Reiki behandelingondersteuning bij relatie problemen (mentaal)
Reiki behandelingproblemen meet aarding
Reiki behandelingrouwverwerking

Reiki werkt nooit alleen op de symptomen, maar behandeld het lichaam en de geest in zijn geheel. Hierdoor worden dus ook de achterliggende oorzaken van het probleem aangepakt.

Wat kan je verwachten na een Reiki behandeling?

De ervaringen die mensen hebben na een Reiki behandeling zijn heel verschillend. Er is altijd effect, alleen zal het soms even duren voordat je dit merkt omdat het proces nog in gang is. Het herstel van het zelfgenezende vermogen gaat altijd gepaard met het reinigingsproces op lichamelijk vlak. Afvalstoffen die zich door de jaren heen hebben opgehoopt in het lichaam zullen weer loskomen. Drink voldoende water zodat jouw lichaam de afvalstoffen gemakkelijk kan afvoeren.

Ervaringen die mensen na een Reiki behandeling beschrijven zijn onder andere een warm gevoel, tintelingen, zeer ontspannen, zwaar of licht gevoel, droge keel, emotioneel en borrelende ingewanden. Doorgaans is de helende of reinigende werking in start gezet die zich op verschillende manieren kan openbaren.

Het kan zijn dat je eindelijk een stuk meer ontspannen bent en geen stress meer ervaart. Ook kan je je minder vermoeid en lusteloos voelen. Hierdoor kan je gemakkelijker verbeteringen in jouw leven ervaren.

Ontvangers van Reiki melden vaak dat zij zich over het algemeen beter voelen, meer energie hebben, minder neerslachtig zijn, toleranter zijn, meer geduld hebben en minder geneigd zijn tot bezorgdheid.

Soms kan een klacht zich ook eerst verergeren voordat het beter wordt. Dit komt niet vaak voor, maar zal daarna ook snel weer verminderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vaker naar de wc moeten omdat het lichaam van de afvalstoffen af wilt komen.

Of er kan een verandering in jouw bewustzijn optreden waardoor je opeens beter inzicht hebt over waar het probleem ligt en hoe je dit moet aanpakken. Mocht je op dit moment met een vraag zitten dan kan je hier een engelenkaart trekken om inzicht te krijgen bij jouw probleem.

Tot slot, bij ernstige klachten

Veel kwalen kunnen met Reiki worden behandeld. Maar Reiki is natuurlijk geen toverdoos die alles kan oplossen. Als iemand bijvoorbeeld een botbreuk oploopt, dan zal een arts toch eerst het goed moeten zetten voordat het zich verkeerd zal aanhechten. Daarom is het advies bij ernstige klachten om ook altijd een huisarts of specialist te raadplegen.

Een Reiki behandeling is zeer effectief bij het ondersteunen van het normale genezingsproces.

 

Zelf Reiki leren met een cursus

Zou je zelf graag Reiki willen leren bij jou thuis? Dan kan je de online Reiki cursus doen van Bas Akkerman waarbij je onbeperkt toegang krijgt tot alle lessen. Tijdens de cursus leer je de geschiedenis van Reiki, omgaan met de universele energie en leer je verschillende handposities en oefeningen beheersen. Je ontvangt de Reiki inwijding om het moment dat het jou het beste uitkomt.

 

Reiki behandeling cursus button    meer informatie

 

 

Reiki oefeningen energie in handpalmen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.