kundalini reiki

Cursus Kundalini Reiki

Reiki kan toegepast worden in combinatie met de wijsheden uit yoga. Hierbij geef je extra aandacht aan de verschillende chakra’s bij het geven van Reiki. Deze vorm van Reiki wordt ook wel Kundalini Reiki genoemd. Het combineren van de traditionele Reiki met kundalini energie maakt de behandeling nog intensiever.

kundalini reiki

Kundalini

De term kundalini betekent “opgerolde kracht” en komt uit het Sanskriet.  Het verwijst naar een spiraalvormig opgerold energiekanaal onderin het lichaam, bij het wortelchakra in ons energielichaam. Uit de bovenkant van dit spiraal stroomt de kundalini energie omhoog naar ons kruin. Deze energie kan door het hele lichaam stromen en ook doorvloeien in het aura.

Kundalini energie heeft invloed op alle aspecten van iemands fysieke, emotionele en spirituele leven. Het is de grootste bron van creativiteit en bewustwording. Het sturen van deze energie bij een Reiki behandeling kan zeer positieve effecten met zich mee brengen.

Kundalini Reiki

kundalini reikiKundalini Reiki is een aanvulling op de traditionele Reiki leer. Usui Reiki werkt met universele bronenergie en Kundalini Reiki met je eigen kundalini energie die zich in jouw lichaam slapende houdt bij de wortelchakra.

Bij worden Kundalini Reiki er diverse tradities uit de yoga plus de chakra-leer gecombineerd met Reiki. Hierdoor worden de energie-kanalen van de ontvanger meer geopend en kan de intensiviteit van de behandeling toenemen. Ook zorgt deze behandeling ervoor dat de chakra’s weer goed in balans komen en je een boost krijgt in je persoonlijke energie.

Blokkades in ons systeem kunnen ervoor zorgen dat onze energie stagneert. Hierdoor kunnen fysieke, mentale, emotionele of spirituele problemen ontstaan. Kundalini Reiki helpt bij het vrijmaken van de energiekanalen. De energie die bij Kundalini Reiki vrijkomt kan gepaard gaan met allerlei sterke emoties en ervaringen. Hierdoor kunnen blokkades doorbroken worden en onze bewustwording stijgen.

Kundalini ontwaken

Wanneer de kundalini energie ontwaakt gaat dit vaak gepaard met een gevoel van verbondenheid en kracht. Deze kracht kan fysiek zijn, maar ook mentaal of spiritueel. Bij yoga brengt het activeren van de kundalini zelf-realisatie en eenwording. Het symboliseert de samensmelting van ons ego / onze ziel met het hogere zelf, ook wel de spirituele bron van ons bestaan genoemd.

Binnen de yoga streeft men bewust naar het ontwaken van de kundalini. Iedereen die bezig is met zelfontwikkeling kan het kundalini ontwaken ervaren. Dit kan bewust maar ook onbewust gebeuren.

kundalini reikiKundalini Reiki leren

Wil jij ook Kundalini Reiki leren? Met deze thuisstudie kan je alles op jouw eigen tempo leren.

Met het duidelijke en praktische handboek kan je de oefeningen en technieken thuis onder de knie krijgen. De Kundalini Reiki oefeningen zijn goed geïllustreerd zodat iedereen ze meteen begrijpt. Op het moment dat jij er klaar voor bent zal je ook de inwijding ontvangen. Het is niet verplicht om al Reiki geleerd te hebben om Kundalini Reiki te leren. Als je al bekend bent met de traditionele Reiki geeft dit je een goede basis om te werken met de kundalini energie. (Bij Kundalini Reiki wordt geen gebruik gemaakt van Reiki symbolen zoals bij de traditionele Reiki). Met Kundalini Reiki krijg je een andere energie of trilling binnen handbereik dan met traditionele Reiki. Deze energie kan je inzetten bij behandelingen of ten behoeve van je persoonlijke ontwikkeling.

Mocht je vragen hebben gedurende de cursus dan kan je deze via de telefoon of per e-mail stellen aan Reikimeester Bas Akkerman.  Het fijne aan Bas is dat hij altijd alles rustig en helder kan uitleggen. Ook reageert hij altijd snel op vragen via de e-mail.

Met Kundalini Reiki krijg je een andere ‘kwaliteit’ energie of trilling binnen handbereik. Deze spirituele energie kan je inzetten bij behandelingen  of ter bevordering van je persoonlijke ontwikkeling. Omdat het opstijgen van deze aardse energie door de aanwezige chakra’s een krachtig proces is bestaat Kundalini Reiki uit drie graden: 1,2 en 3.

Kundalini Reiki niveau 1 en 2

Iedereen die wil gaan werken met Kundalini Reiki moet beginnen bij de 1e graad. Dit geldt ook als je al inwijdingen hebt gehad in andere Reiki- of helingsvormen.

Bij het eerste niveau van de Kundalini Reiki inwijding worden je chakra’s gereinigd en gedeblokkeerd. Jouw kundalini kanaal zal vanaf het wortelchakra tot het kruinchakra geheel gereinigd worden als voorbereiding op het kundalini ontwaken. Net zoals bij de inwijding van de traditionele Reiki 1  inwijding wordt het hartchakra geactiveerd.  Doordat de kanalen van jouw kruinchakra naar de handpalmen geopend worden kan de universele energie goed doorstromen. De Kundalini Reiki oefeningen die worden beschreven helpen jou de verschillende technieken onder de knie te krijgen.

Bij niveau 1 leer je de volgende technieken:

 • zelfbehandeling
 • het behandelen van anderen
 • zuivering (cleansing)
 • het healen van situaties, problemen of klachten
 • karmische healing
 • afstandsbehandeling

Bij niveau 2 van de Kundalini Reiki inwijding kunnen de intensiteit en de effecten van de energiebehandeling toenemen. Dit komt omdat je leert om met jouw intentie de energie beter te laten doorstromen. Verder leer je hoe je Reiki meditatie kan toepassen om de energie te laten stijgen op bepaalde momenten. Dit is vooral handig vooraf of tijdens een healingsessie. Tijdens een healingsessie zal jouw eigen kundalini stroom bijdragen aan de intensiteit waarmee je de universele energie doorgeeft.

Kundalini Reiki

Kundalini Reiki niveau 3

Bij niveau 3 van de Kundalini Reiki inwijding worden de energiekanalen nog eens extra versterkt met de laatste inwijding. Hierdoor kan je de kundalini energie naar wens krachtig opwekken. Bij deze laatste inwijding worden er naar extra persoonlijke ervaringen uit jouw leven gekeken die heling nodig kunnen hebben. Denk hierbij aan geboortetrauma’s, vorige levens, fysieke locaties  en angsten. In het handboek vind je alle informatie en worden de technieken stap voor stap uitgelegd.

Het is mogelijk een Kundalini Reiki cursus te doen op niveau 1 & 2 of op los niveau 3. Wanneer je ervoor kiest de gecombineerde cursus van niveau 1, 2 en 3 tezamen te doen krijg je 19% korting op het totaalpakket. 

Kundalini Reiki

Heb je vragen over Kundalini Reiki? Laat dan hieronder een bericht achter.

3 gedachten over “Cursus Kundalini Reiki

 1. Beste,

  Ik heb in november een kundalini reiki inwijding gewonnen. Ik ben nu al master. Maar ik heb daarbij wel uitleg gekregen en een certificaat maar geen officieel certificaat zoals ik bij reiki usui gekregen heb. Gewoon een getypt blaadje.heb deze ook gewonnen dus ergens wel verstaanbaar. Ik zou er graag verder mee werken en ook kunnen op een professionele manier kunnen aantonen dat ik die inwijdingen heb gehad. Of wat stelt u voor om te doen?

  Dank u

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.