Chakra healing door middel van chakra meditatie

Chakra healing is een manier om jouw energie niveau van jouw verschillende chakra’s weer op dezelfde lijn te krijgen. Door jouw chakra’s open te stellen kunnen kwaaltjes verdwijnen en zal je emotionele ballast en oude emoties kwijtraken. Hierdoor zit je weer fijner in jouw vel en heb je ook meer energie.

Als de chakra’s in balans zijn, dan gaat het goed met je, dan floreer je. Alleen al aandacht geven aan je chakra’s, leren voelen wat er te voelen valt, is heilzaam en helend. Wat je zult merken, is dat dit ook in je gevoelsleven en je gedachten rust en inspiratie geeft. Want de chakra’s zijn nauw verbonden met onze ziel en ze vertegenwoordigen elk een kwaliteit die je kunt inzetten om dieper, aandachtiger en gelukkiger te leven

Er zijn verschillende manieren om jouw chakra’s te openen bijvoorbeeld:

  • door middel van visualisatie (waarbij je het zelf doet)
  • met behulp van engelen
  • kristallen
  • energetische instrumenten zoals ascension of biogenisis
  • reiki of andere vormen van energie healing

Wat ons vaak in de weg zit bij een goede chakra healing is kennis. In dit artikel bespreken we chakra meditatie, waarbij we gebruik maken van visualisatie.

 

Chakra healing – de 7 chakra’s in ons lichaam

In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als Chakra’s.chakra healing - 7 chakras

Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’. Deze zeven chakra’s en deze spelen allemaal een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest.

In ons lichaam zijn in feite nog honderden andere van deze energiecentra aanwezig, maar we richten ons nu op de zeven punten die het belangrijkste zijn.
Elk chakra heeft invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Je vind hier per chakra een beknopte uitleg.

Chakra 1: Muladhara – wortelchakra

Muladhara zorgt ervoor dat je je stabiel voelt. Je bent geaard en je voelt je veilig. Door een goed contact te hebben met de aarde, voel je je zeker.
Dit chakra is jouw basis met alles.
Kracht: je helemaal kunnen verbinden met de aarde. Houden van alles wat aards en solide is. Het lichaam begrijpen. Anderen leren hoe ze sterk en gezond kunnen leven.
Plaats: uiteinde van de ruggengraat
Kleur: rood
Emotie: angst
Te weinig actief: angstig en nerveus, gebrek aan discipline, te mager, gehaast.
Overactief: Materialistisch, hebzuchtig, zwaarlijvig, traag.

Chakra 2: Svadhistana – sacraal chakra

Swadhistana staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit.
Kracht: genieten en anderen inspireren om te genieten. Aandacht hebben voor de kleine dingen in het leven die vreugde brengen. Meebewegen met de stroom van het leven en ook de andere kant van alles kunnen zien.
Plaats: Onderbuik, geslachtsorganen, onderrug en heupen
Kleur: oranje
Emotie: schuldgevoel
Te weinig actief: frigide, stijfjes, afgepast, gesloten, kan niet genieten.
Overactief: overgevoelig, te emotioneel reageren, sexverslaving,dwangmatig gedrag.

Chakra 3: Manipura – zonnevlecht

Bij dit chakra staan vreugde, energie, zelfwaardering en controle over jezelf staat centraal. De kracht om te bereiken wat je wilt. Op het moment dat Manipura in evenwicht is, kun je er voor jezelf en voor een ander zijn.
Kracht: durven handelen, onderhandelen, handeldrijven. Handigheid. Risico’s durven nemen en leiderschap tonen. Verantwoording nemen. Charisma.
Plaats: Plexus solaris
Kleur: geel
Emotie: schaamte
Staat voor: Wilskracht en macht. Je gedrag in de groep. Is deze chakra open dan heb je genoeg zelfwaardering. Je kunt spontaan reageren en voelt  dat je jezelf onder controle hebt.
Te weinig actief: passief, besluiteloos, verlegen, weinig zelfvertrouwen
Overactief: dominant, agressief, overactief

Chakra 4: Anahata – hartchakra

Dit energiepunt staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. ‘Ik bemin en word bemind’ staat centraal.
Kracht: emotionele intelligentie en compassie. Zelfrespect en zorg voor anderen. Onvoorwaardelijke liefde voor alles wat leeft en voelt.
Plaats: hart
Kleur: groen
Emotie: verdriet
Te weinig actief: verlegen, eenzaam, weinig gevoel voor anderen, bitter, kritisch
Overactief: afhankelijk, bezitterig, jaloers

Chakra 5: Vishuddha – keelchakra

Deze staat voor reiniging. Op het moment dat je jezelf laat horen, je laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaam optreden.
Kracht: de moed om de waarheid te spreken. Zingen en zelfexpressie. Lesgeven en anderen overtuigen van iets dat de moeite waard is. Lastige zaken simpel kunnen uitleggen.
Plaats: keel
Kleur: blauw
Emotie: leugens
Te weinig actief: angst om te spreken.
Overactief: je praat teveel, kan niet luisteren

Chakra 6: Ajna – derde oog

Anja betekend in het Sanskriet geweten. Het geweten speelt een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt.
Kracht: een goed ontwikkelde intuïtie. Visie ontwikkelen en vernieuwende concepten bedenken. De kracht om naar je innerlijke stem te luisteren.
Plaats: voorhoofd, tussen de ogen
Kleur: indigo
Emotie: illusie
Te weinig actief: geen visie, geen inzicht, slecht geheugen, rechtlijnig,
Overactief: te veel in een fantasiewereld leven, kan hoofdpijn, nachtmerries, hallucinaties veroorzaken.

Chakra 7: Sahasrara – kruinchakra

Dit staat symbool voor een lotusbloem met duizenden blaadjes. Deze staan weer voor een eenheid van alle verschillende aspecten.
Kracht: je verbinden met de hemel, met kosmische inspiratie en spirituele energie. Het vermogen om het verleden te genezen en de toekomst aan te voelen.
Plaats: kruin
Kleur: paars
Emotie: illusie
Staat voor: De kruinchakra staat voor wijsheid en één zijn met de wereld. Als deze chakra open is ben onbevooroordeeld en je bewust van jezelf en de wereld om je heen.
Te weinig actief: moeite met leren, niet open voor spiritualiteit, apatisch
Overactief: overintellectueel, verwarring, spiritueel verslaafd.

 

Als jouw chakra’s uit balans raken of zwak ontwikkeld zijn kan dit problemen met zich meebrengen. Denk aan:

reiki behandelingWeinig fysieke energie.

reiki behandelingHoe je je voelt is sterk afhankelijk van externe factoren. Als alles goed gaat voel jij je ook prima, maar als dingen niet gaan zoals gepland voel je je angstig en onzeker en zit je niet lekker in je vel.

reiki behandelingJe hebt weinig vertrouwen in dingen die buiten je ‘comfort zone’ liggen.

reiki behandelingJe gelooft dat geld je zekerheid kan geven.

reiki behandelingJe bent zeer ontevreden of onzeker of jouw uiterlijk

reiki behandelingOverige signalen zoals: eetstoornissen, pijn aan benen en voeten, zwak immuunsysteem.

Deze problemen kunnen aangepakt worden door de chakra’s te openen en weer in balans te brengen.

 

chakra healing - reis door de chakra's

Chakra meditatie

Wanneer er zich spanningen of blokkades in het lichaam bevinden, kan de energie niet goed stromen en kunnen we zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel uit balans zijn.

Als je een mooi, gezond, krachtig en gelukkig leven wilt leiden, dan is het belangrijk dat deze zeven verschillende chakra’s goed functioneren en in balans zijn. Zijn ze dat niet? Dan heeft dat gevolgen voor de manier waarop we naar de wereld kijken en in welke mate we in staat zijn om ons leven in de richting te sturen waarin we het hebben willen.

Chakra healing kan je doen door middel van meditatie om zo je chakra’s te openen of weer in balans te brengen. Je focust je in de meditatie vooral op het gebied waar dit wiel van energie zich bevindt en stuurt daar de ademhaling naar toe. Nu is dit natuurlijk een simpele uitleg, maar hier komt de essentie van een chakra meditatie wel op neer. Ook kun je bepaalde visualisaties gebruiken om de werking van de chakra’s te stimuleren.

Met de cursus Reis door de chakra’s ontdek je waar de chakra’s voor staan en wat onze blokkades zijn bij ieder chakra.Vervolgens gebruiken we de oude traditionele Yoga Nidra techniek om diepgewortelde blokkades, programmeringen en overtuigingen te veranderen. Op deze manier brengen we de chakra’s weer in balans zodat ze samen een goed-functionerend en georkestreerd geheel vormen wat je ondersteund bij het leven van je mooiste leven.

 

Je zal veel uit deze cursus halen als je

Je op zoek bent naar praktische oefeningen en technieken om te werken met de chakra’s

Als je op zoek bent naar fysieke, mentale en emotionele ontspanning

Je aan de slag wilt gaan met het veranderen van beperkende gedachtes en overtuigingen

Je last hebt van stress, burn-out klachten, HSP, overprikkeling en rusteloosheid

Je energie beter wilt leren managen en het wilt sturen naar de dingen die je belangrijk vindt

 

In deze cursus leer je onder andere: hoe ons chakra systeem werkt en functioneert, wat hun kenmerken en karakteristieken zijn, wat de energie van de chakra’s uit balans brengt en hoe je deze chakra’s kan helen. Verder zal je leren welke yoga nidra heeft met jouw chakra’s en door dit goed toe te passen zal je een hele bewuste en diepe ontspanning vinden. Tot slot leer je hoe jouw beperkende overtuigingen en programmeringen verandert naar overtuigingen en intenties die bijdragen aan gezondheid, geluk en kracht. Op deze manier kan je jouw lichaam en geest helen en boosten voor een frisse start.

Thuis starten met chakra meditatie

Wil je aan de slag met chakra healing en profiteren van de voordelen die het brengt voor lichaam en geest? De makkelijkste manier om met chakra meditatie te beginnen is door het gewoon lekker thuis te doen. Je hoeft dus helemaal niet naar een Yogales als je dat niet wilt. Bovendien bieden lang niet alle yogastudio’s chakra meditatie sessies aan.
Meld je dan nu aan voor de

 

ONLINE CURSUS YOGA REIS DOOR DE CHAKRA’S

 

Yoga Nidra audio sessiesHierbij krijg je toegang tot 5 diepe, helende en transformatieve chakra Yoga nidra sessies, ieder van een verschillende lengte. De langere sessies gaan over het algemeen iets ‘dieper’. De kortere sessies kun je doen als je wat minder tijd hebt.

Yoga Nidra handboekEen mooi geillustreerd en uitgebreide cursushandleiding over het beoefenen van chakra meditatie, de voordelen en meer. Plus een persoonlijk werkboek voor elk van de 7 chakra’s, inclusief sankalpa’s voor ieder chakra

 

yoga nidra videosDiverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen. verder ontvang je begeleiding van professionele yogadocenten. 

 

 

yoga nidra Facebook groepOptioneel: Toegang tot een besloten groep op Facebook om ervaringen uit te delen met andere enthousiastelingen. Zo kan je elkaar motiveren en inspireren.

 

 

button chakra healing

 

 

Chakra meditaties wordt meestal door middel van visualisaties gedaan. Het mediteren op de chakra’s is niet voor iedereen even makkelijk, het is echter zeker wel de moeite waard om uit te proberen. Dit is natuurlijk per persoon anders, de één zit het niet zo erg zitten terwijl de ander er juist heel veel in terug herkent. Probeer het dus uit en oordeel zelf of het wat voor jou is of niet.

Ben je benieuwd hoe een chakra meditatie te werk gaat? Een complete geleide chakra meditatie vind je in deze video:

 

 

 

Start nu met de cursus yoga reis door de chakra’s

 

 

2 gedachten over “Chakra healing door middel van chakra meditatie

  1. Ik heb de geleide chakra meditatie van 10 minuten gedaan, dat is me goed bevallen.
    Ik ben geïnteresseerd in de cursus chakra meditatie en wilde meer informatie, doorgeklikt op cursus, maar de link leidt naar een blanke pagina?

    Kunt u mij meer informatie sturen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.