Spirituele Mahjong

Is er een God? Een welwillende entiteit. Een eeuwige aanwezigheid die over mij heerst. Een schepper, kijken en observeren. Alles wetend. Is mijn einde bepaald en sluitend voordat het begint, voordat ik begin? Zo ja, met welk doel ben ik dan gecreëerd? Hoe kan iets zo perfects, iets zo feilbaars creëren, zo tegenstrijdig? Ben ik hier om mijn maker te leren kennen en begrijpen? Is een intelligentie van die omvang het begrip van de mens niet te boven? Is Gods schepping, ‘Mens’, een zoektocht van het Goddelijke naar de perfectie in onvolmaaktheid? Met welk doel rechtvaardigt een entiteit van dergelijke kosmische intelligentie het bestaan ​​van zo’n struikelend, achterlijk intellect als mens? Een intellect wiens doel, lijkt alleen te zijn, vlekken en vernietig de andere ongelovige creaties waarin Hij ons heeft ondergedompeld. Is er meer dan één God? Is de omvang van het oneindige teveel voor een enkele God om te hanteren? Zijn er goden, die de last delen die op hen wordt gewogen door de schepping van de mens. Zijn we dan een levende fout, een ‘maandagmorgen’-fout, niet gecorrigeerd, omdat dat zou zijn om toe te geven aan de feilbaarheid van een dergelijke onvolmaaktheid. Zijn we feilbaar gemaakt, om een ​​reden, een noodzakelijke intentie om uit te beelden, al was het maar voor onze eigen bestwil, de Yin en Yang van de Kosmos. De zwart en wit. De zo boven zo beneden van goedheid en slechtheid. Waarom zou God de mens scheppen om Hem te aanbidden en te dienen, wanneer een dergelijke aanbidding verwant zou zijn aan, mieren die monumenten creëren voor de Egyptenaren in eerbied voor de scheidslijn tussen hen! Inderdaad, waarom zou een oneindige intelligentie de erkenning en bevrijding van mindere wezens überhaupt nastreven?

 

Is God gebroken? Is hij gevoelig voor fouten? Is hij feilbaar genoeg om wezens te creëren die zo egoïstisch zijn,  zo egocentrisch, zo vertrouwend in zichzelf over hun eigen veroveringen, zo arrogant van aard dat ze nu geloven dat ze een wezen van kunstmatige intelligentie kunnen creëren, dat niet alleen staat gelijk aan Gods schepping maar het overtreft . Is dit Gods grote grap, over de mensheid? Heeft God gevoel voor humor? Waarom niet? Is humor geen eigenschap van menselijke wezens, vandaar een schepping van God? Is dit een les voor ons, om te laten zien hoe arrogantie van manspersonen, door zo’n superieure intelligentie te creëren voor de zijne, paradoxaal genoeg de daad is zijn eigen einde zal betekenen?  De zelfverklaarde God op aarde! Ik zal de mens in mijn beeld creëren! Is God, de schepping van een God, een andere God aan het creëren in Zijn beeld? Zijn er een oneindige schepping van creaties? Een implosie van oneindigheid, gelijk aan een oneindige explosie van creaties. Een groot aantal microscopische intellecten, die ook hun eigen bestaan ​​in twijfel trekken. Misschien is dat een goede grap tussen Goden onderling. Een beetje donker misschien, maar het gaat allemaal om perspectief. Een moment van miniscule vrolijkheid, temidden van een groot aantal multipliciete dimensies! Speelt God spelletjes? Voelt Hij de behoefte om soms geamuseerd te zijn? Is Zijn amusement de echte betekenis voor ons hier? Zijn wij, mensen, de eerste? De Commodore 64 van het leven, een vervallen voorloper van de X-box met andere creaties van God. Misschien alleen nu af en toe gespeeld door minder intelligente goden. Degenen die alleen in mindere mate kosmisch bewust zijn dan de God der Goden! Bestaan ​​we dan voor humor en amuseren we zo’n entiteit, totdat ook Hij ons bekaf? En kunnen we hem de schuld geven? De mens lijkt gebrand op zelfvernietiging! De door God geschonken vrije wil, ons verleend, lijkt de eerste ‘Geschenk’ te zijn die we allemaal in onze macht hebben om elkaar te verloochenen.  Het religieuze recht om een ​​God te kiezen waarin we geloven, hart en ziel! Een alomtegenwoordige God die ooit heeft begrepen, die tranen heeft overspoeld door talloze millennia, de messeanische oceanen, wanneer hij een kind huilt. Het kleine lichaam is verwoest en verwrongen, in innerlijke angst en onrust, in zijn eigen benarde positie. Sommigen zijn geboren in een bestaan ​​waar hij of zij niets van Liefde weet, noch inderdaad, Hoop! Een product van verslaafde ouders of een gehavende samenleving!

 

Was er een God? Heeft hij een handje geholpen bij het bouwen van piramides, in een niet-overdraagbare wereld. Het toestaan ​​van goddelijke proporties, om in de vergelijking te worden gebracht, bij het construeren, met bijna onmogelijk vakmanschap en de meest fundamentele gereedschappen, van een gedeelde astronomische uitlijning van piramides op een intercontinentale schaal. Was Hij instrumenteel in het buigen van het bewustzijn van het beïnvloedbare. De balans van de planning kantelen. De dromen van de ruimdenkenden beïnvloeden. Daartoe behaalde Hij de overhand, in deze Spirituele Mahjong, dit kosmische schaakspel. Zijn er misschien meerdere goden? Of rivaliserende goden in hun hemelse spel, aanlokkelijk, verleidelijk, creërend een collectief bewustzijn, overwegend zelfs in de psyche van mensen over een continentale scheidslijn! Wat kan er nog meer aanspraak maken op het uitleggen van de stropdas, die zo’n wereldlijke tovenarij bindt? Zulke Verlichte kennis die de Aardse energie van Moeder Aarde opslokt door het plaatsen van machthebbende en toezichthoudende  gebouwen op dergelijke leylijnen. Nog een spelletje van de goden in een poging om dit Spel des Levens te winnen, misschien? Is het de onvoorspelbaarheid van de mens die het spel fris houdt? De vrije wil, stond je hem toe? Een toevallig, ongeluk! De incidentele splitsing van een genetische streng die de overhand zal geven aan een vijandige God! Een nieuwe uitdager in afwachting? Zoals Hij de Mens naar Zijn beeld heeft geschapen, heeft Hij er dan een van de Zijne geschapen?

 

Zal er een God zijn?
Zal hij onze tekortkomingen niet meer verdragen? Onze onophoudelijke behoefte om te vechten, te domineren, te beheersen!
Is niet elk van onze reizen hier op aarde net zo belangrijk als de volgende mannen. Zal hij moe worden van de schijnbare verraderlijke aard van de mens.
De zachtmoedigen zullen de aarde erven wanneer de dominante ermee klaar zijn, of God eindigt ermee!
Rechtvaardig oordeel of een free voor all voor iedereen. We zullen zien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.